Estetik Tandvård

Smile Design

Digitalt avtryck av dina tänder med scanner och fotografier av ditt ansikte och leende skickas till tandtekniker. Tandtekniker gör Smile design baserat på dina önskemål.  Du får titta på bilder innan och efter Smile design och göra eventuella ändringar på designen. När du är nöjd får du prova en provisorisk modell av ditt Smile design. Om det passar dig börjar man att slutföra  behandlingen. Behandlingen innebär kronor på tänderna.

Fast protetik, Krona och Bro

Om en eller flera tänder saknas kan en bro fungera som ersättning. De närliggande tänderna som då måste vara friska, används som stöd och fäste för bron. Stödtänderna slipas till på liknande sätt som när man gör en krona. Materialet kan väljas mellan porslin, proslin/metal eller helkeramisk.

Smile Design

Innan och efter behandling för en patient med slitna tänder.

MunHYGIEN

Viktigt med bra munhygien

Det kan lätt samlas bakterier runt implantat och i skarven mellan kronan/bron och den ursprungliga tanden. Det är därför viktigt att ta extra omsorg runt implantat, kronor och broar. Eftersom det kan vara svårt att komma åt med tandborsten kan det vara bra att använda en specialtandtråd eller mellanrumsborste. För att ta hand om ditt implantat, krona eller bro och sköta din investering ska man ta hänsyn till:

Undvik tuggning eller belastning under de närmaste timmarna efter du har fått ditt implantat/krona/bro.

Isningar vid värme och kyla kan förekomma i början efter krona/bro behandling. Detta försvinner gradvis efter några veckor, annars kontaktar du oss.

Om du upplever att tänderna är höga eller stora eller det är ömt vid tuggning, är det viktigt att kontakta oss.

Regelbundet besök hos tandläkare eller tadhygienist är ett måste.